advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP
WO 23 dec - ZO 31 jan
Actief

De Bibliotheek Uden: een winter vol verhalen

Een literaire winterwandeling

Bibliotheek Uden, Volkel en Odiliapeel organiseren speciaal in deze donkere wintermaanden een wandeling vol verhalen. Download van de website www.bibliotheekuden.nl het gratis routeboekje (flyer en route) en je kunt op pad! Op de route vind je een aantal stops waar een poster met een QR-code hangt (de codes staan ook in het routeboekje). Scan de code met je mobiele telefoon en geniet van een kort winterverhaal of een mooi gedicht. Ook kun je het routeboekje ophalen in een van onze Bibliotheken.
Literaire winterwandeling
De Bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden. We willen heel graag iets positiefs bieden met een link naar onze collectie vol prachtige verhalen. Het liefst buiten, corona-proof, zodat mensen de wandeling kunnen doen wanneer het hen uitkomt. Leesplezier én ontspanning.
Een winter vol verhalen
Als Bibliotheek waren wij direct gecharmeerd van de nieuwe bundel ‘Een winter vol verhalen’. We hebben ervoor gekozen een selectie hieruit te laten voorlezen door onze eigen medewerkers. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, herinneringen, brieven en gedichten. De een vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar passend bij deze tijd. Aan deze bundel heeft een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers meegewerkt. Denk aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En denk je na de wandeling, dit smaakt naar meer, dan is dit  boek ‘gewoon’ te leen bij onze Bibliotheek.