advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP
VR 26 mrt - VR 30 apr
Workshop / cursus

Eenzaamheid zelf aanpakken met cursus

Alleen iemand die eenzaam is, kan die eenzaamheid duurzaam aanpakken

Kleine veranderingen in zijn of haar sociale gewoontes kunnen leiden tot een rijker sociaal leven. Daarom biedt ONS welzijn 13 volwassen inwoners van Uden de gelegenheid om gratis mee te doen met de training Meer Contact. De cursus is coronaproof en deelnemers worden begeleid door vrijwilligers van ONS welzijn.
Cursisten leren het mechanisme achter eenzaamheid bij zichzelf herkennen en doorbreken en gaan buiten de deur oefenen met communicatietips. De opdrachten passen binnen de coronaregels. Meer Contact wordt op meerdere plaatsen in Nederland ingezet en deelnemers zijn positief. Deelnemers geven aan zich zekerder te voelen in het sociale verkeer. De cursus is ontwikkeld door Bureau Over-ons.
Hoe het werkt
Meer Contact start wanneer dat de deelnemer uitkomt. Deelnemers hoeven niet te wachten tot er een groep begint. Als deelnemer krijg je twee maanden lang elke dag een mailtje, met een filmpje of wat informatie. Al snel ga je oefenen buiten de deur, met mensen in je eigen omgeving. Er wordt niet gewerkt met een inlogcode en je hoeft niks te downloaden. De methode is dus ook geschikt voor mensen die niet zo computervaardig zijn.
Geen wondermiddel
Sociaal werker Monique Vliexs van ONS welzijn: ‘Meer Contact is geen wondermiddel, het is echt niet zo dat je na die twee maanden ineens volop vrienden hebt. En dat kan ook niet, want vriendschappen hebben meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. Tijdens de cursus leer je wél hoe je je meer ontspannen voelt in sociale situaties. Je staat meer open voor anderen en gaat dus minder opzien tegen contact met onbekenden. Ook bestaande relaties worden vaak beter. Deze cursus kan voor deelnemers het begin van een verandering zijn.’
ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad