advertentie Banner Trined
VR 30 okt - DO 07 jan
Expositie

Highlight expositie bij Sous-Terre Lithoijen

Vanaf a.s. vrijdag 30 oktober start de ‘Highlight expositie’ bij galerie Sous-Terre Lithoijen.

Er wordt werk geëxposeerd van een aantal geselecteerde kunstenaars die deelnamen aan de ‘ Sous-Terre Art Fair Appeltern ‘.
De volgende kunstenaars zijn door de galerie uitverkozen: Jos Aanraad, Carla Dijs, Paula Evers, Richard Fischer, Rose van den Hurk, Jonneke Kodde, Ida Kurniawan, Marie José van der Meer, Else Ringnalda, Louis la Rooy, Vasily Tryndyk, Hans Vanhorck en Jozephine Wortelboer.
Zonder de overige kunstenaars tekort te willen doen, wil de galerie Richard Fischer extra onder de aandacht brengen.  Deze Duitse fotograaf geldt als één van de beste botanische fotografen in de wereld. Zijn werk komt tot stand met een techniek waarbij tientallen afbeeldingen van dezelfde bloem worden samengevoegd tot één haarscherp beeld. Met een groot gevoel voor licht, kleur en vorm toont Fischer op ultieme wijze de schoonheid van elke afzonderlijke bloem, niet alleen in volle bloei maar ook in het stadium van verval. Deze ‘diying divas’ zijn een indrukwekkend bewijs van de schoonheid van vergankelijkheid. Met zijn kunst wil Fischer mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur. Zijn  aandacht gaat dan ook vooral uit naar planten die met uitsterven worden bedreigd. Het is de eerste keer dat de bloemenfoto’s van Richard Fischer in een Nederlandse galerie worden getoond. Eerdere grote tentoonstellingen van zijn hand waren bij onder andere de Verenigde Naties in Genève en het Ningbo Museum of Art (China).

Openingstijden zijn vrijdag t/m zondag van 11 – 17 uur, daarbuiten is de galerie op afspraak te bezoeken. Tel. 0412-482159 / info@galerie-sous-terre.nl  Meer informatie: www.galerie-sous-terre.nl .
De expositie duurt tot en met 7 januari 2021.