advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP
WO 17 mrt - VR 30 apr
Muziek

Hoessenbosch Festival

Hoessenbosch Festival zou zomaar het eerste feestje kunnen worden

2021 wordt het jaar waarin liefhebbers van bandjes, dance, hardstyle, het levenslied en natuurlijk al die gekkigheid voor de 5de keer op avontuur kunnen gaan in de Bergse bossen. Hoessenbosch Festival gaat er voor. En hoe! Oude vertrouwde podia zien we terug zoals de Kiosk, het Uilennest, Feesttent, Silent Disco en natuurlijk Mainstage. Daaromheen zien we allerlei nieuws. Zo halen rockfanaten hun hart op in de Rockhut. Om op de dansvloer van Lijn99 te komen, moet je eerst in hun Amerikaanse bus stappen. Een podium op wielen dus! Hoe gekker, hoe beter is het motto van organisatoren Berghem Events. “Omdat we er allemaal zo enorm aan toe zijn én omdat we erin geloven dat het op vrijdag 3 en zaterdag 4 september allemaal weer kan, start de kaartverkoop op 22 maart”, aldus Freek van Bergen. Bij het startschot van De Vroege Vogels, zo heet de voorverkoop van het Hoessenbosch Festival, zijn het beperkt aantal tickets dat daarvoor beschikbaar gesteld wordt doorgaans in een mum van tijd uitverkocht. Door de garantie te geven dat aangekochte kaarten bij annulering van het festivalgeldig zullen blijven voor de editie in 2022, hoopt Berghem Events op steun van menig HBF-ganger. Aan de line-up zal het niet liggen. “Als je ervoor gaat, dan moet je dat ook goed doen”, vindt Claudia Broers. “We hebben dan ook flink uitgepakt en ons zeker niet ingehouden met boekingen en verrassende acts. Weet je, het zou zomaar kunnen zijn dat dit straks het eerste festival wordt na al die maanden thuiszitten. Kun je voorstellen wat voor uitbundig feest dat gaat worden. ”De opzet van het festival is nagenoeg hetzelfde als andere jaren. Op de vrijdag van het eerste weekend van september opent Berghem Events haar deuren om 19.00 uur. Een dag later zijn het de kids die ’s middags allerlei gezelligs beleven, waarna we het festival ’s avonds na de tweede avond knallend afsluiten om 01.00 uur.
“Voor toegang tot de kindermiddag kun je een middagticket kopen. Dat is in tegenstelling tot vorige jaren nieuw. Niet zonder reden. “Op zo’n zaterdagmorgen weten we niet altijd wat we kunnen verwachten. De eerste jaren waren we blij met een handjevol bezoekers, maar het werden er steeds meer.
Honderden meer. Dat maakte me soms wel zenuwachtig”, bekent Freek. Past het allemaal? Hebben we genoeg personeel? Zijnde wachtrijen niet te lang? Dat soort dingen kunnen we met de verkoop van middagtickets beter in schatten. Houd de website en de socials van Hoessenbosch Festival in de gaten voor de Vroege Vogelverkoop, bekendmakingen van artiesten en up-to-date nieuws.