advertentie Banner Trined
VR 02 okt - ZA 31 okt
Theater en film

Theater De Lievekamp programma oktober

Theateragenda maand oktober 2020

Vrijdag 2 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Nasrdin Dchar | ADEM
Toneelvoorstellingen van Nasrdin Dchar zijn vaak intrigerend en indrukwekkend. Op eigentijdse wijze weet hij als geen ander humor en engagement te combineren. Deze avond is de acteur in onze Grote Zaal te zien met zijn nieuw solo ADEM. Stel het is december 2029, tien jaar vanaf nu. Het einde van de jaren ‘20. Je zit heel dichtbij elkaar met familie en vrienden en kijkt terug naar hoe dit decennium ook alweer begon. Weet je nog 2020, dat was het jaar van… incasseren? Van verandering? Revolutie zelfs? Of van stilte? Stilstand? Verbinding? In ADEM zoekt Nasrdin Dchar op zijn eigen, persoonlijke manier, naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen?
Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 3 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Ed Struijlaart | Alles op rood
Ed Struijlaart is geen onbekende op de Nederlandse radio: NPO Radio 2 riep zijn singles Guitar en What I Like About You al uit tot Topsong. Vanaf het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Maar durf je de sprong te wagen en wanneer? Waar begin je en hoe maak je van je dromen werkelijkheid? In zijn nieuwste theatershow Alles op rood neemt de gitarist en singer-songwriter je mee op een muzikale reis door de afgelopen 10 jaar. Struijlaart speelt deze avond zowel zijn meest bekende nummers als songs die hij voor anderen schreef.
Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 4 oktober
Aanvang: 13.30 uur
Grote Zaal
Lars van Tuijl | The Magic Show
In The Magic Show neemt illusionist Lars van Tuijl jong en oud mee op een zoektocht naar de beste goocheltruc ter wereld. Maar waar is die te vinden? Het geheim ligt verstopt in een grote collectie goochelmaterialen van een beroemde 19e-eeuwse illusionist. In deze gloednieuwe familieshow laat Lars samen met zijn charmante assistentes zijn nieuwste en meest onnavolgbare trucs zien. Je valt van de ene verbazing in de andere. Laat je verrassen tijdens deze magische reis vol humor, spanning en avontuur!
Entree: € 15,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 8 oktober
Aanvang: 19.15 uur & 21.30 uur
Grote Zaal
Charly Luske | Story of George Michael
We leven dus in bizarre dagen, maar muziek en theater zijn altijd een lichtpuntje geweest. Op veler verzoek keert Story of George Michael terug naar de theaters en dit keer doen Charly Luske en zijn fantastische band ook De Lievekamp aan! Deze avond spelen zij akoestisch 'up close & personal'. In kleinere bezetting met deels nieuw repertoire. Geniet in een intieme sfeer van al die geweldige hits van één van de beste zangers ooit! Een spetterende muzikale avond vol hits, parels en anekdotes.
Entree: € 31,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 9 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.
Guido Weijers | De Oudejaarsconference 2020
Het theater is de plaats waar nog alles mag worden gezegd. Puur en zonder filter. Cabaretier Guido Weijers is terug om je een keiharde lachspiegel voor te houden terwijl de wereld in de fik staat. En lachen zal je! Weijers roast het nieuws, zaagt hoge bomen bij de knieën af en raast, alweer voor de tiende keer, dwars door het jaar heen. De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen. Het is vijf voor twaalf. Dus iemand moet confronteren. Iemand die makkelijk praten heeft. Daarom staat Weijers op.
Entree: € 29,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 15 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Brigitte Heitzer en René van Kooten | Doen het samen
Musicalsterren Brigitte en René schitterden eerder samen in ons theater in de succesvolle musical Evita, maar vanavond brengen zij een prachtige, intieme voorstelling waarin verbinding centraal staat: iets waar we nu misschien wel meer dan ooit behoefte aan hebben. Verbinding door middel van muziek, met bekende en onbekende parels, elk met een persoonlijk verhaal en soms in een nieuw jasje. Van klassiekers uit Jesus Christ Superstar tot Evita en van Neil Diamond en Eva Cassidy tot Stef Bos en Toon Hermans. De twee artiesten gaan op zoek naar manieren om elkaar en het publiek te leren kennen. Naast persoonlijke verhalen van Brigitte en René spelen ook de verhalen van het publiek een rol. Zo wordt elke avond anders en uniek. Weg met de scheidslijnen tussen de hokjes pop, rock en musical, er rest alleen nog maar muziek en verhalen die verbinden. Entree: € 25,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 16 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Ars Musica Orkest | Hoop doet leven
Onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden staat het Ars Musica Orkest al jaren garant voor concerten van een hoog artistiek niveau. Het professionele gezelschap onderscheidt zich door een energieke manier van musiceren. Dat geldt zeker voor Hoop doet Leven: een toegankelijk programma waarmee het gezelschap in ons theater debuteert. Het orkest begeleidt sopraan Klaartje van Veldhoven in de troostvolle cantate Ich habe genug van Bach. Deze veelbelovende sopraan kruipt vervolgens in de rol van Constanze Mozart als ze de overrompelende aria Et incarnatus est zingt. Het programma wordt vervolgd met de Symfonie 65 van Joseph Haydn. Daarna zal Inge Ariesen op haar hobo schitteren met het prachtige Gabriel's Oboe van de onlangs overleden filmcomponist Ennio Morricone. Het programma wordt afgesloten met De wereld staat stil. Dit lied van Mark Lippe ging onlangs in première en wordt door hem speciaal voor deze tournee georkestreerd. Wat ons betreft meer dan voldoende ingrediënten voor een bijzondere concertavond. Kom kennismaken met het Ars Musica Orkest: je reisgenoot in klassieke muziek!
Entree: € 25,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 27 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal Try-out
Jan Beuving & Patrick Nederkoorn | De andere Oudejaars
Jan Beuving en Patrick Nederkoorn zijn in De Lievekamp graag geziene cabaretiers. In de laatste maanden van 2020 bundelen ze hun krachten in De Andere Oudejaars. Dit kalenderjaar telt 366
dagen. Omgerekend is dat 5.856 keer anderhalf uur. Eén van die anderhalve uren gebruiken Jan en Patrick om die andere 5.855 te duiden. Deze theatrale terugblik in grappen, verhalen en liederen wordt muzikaal begeleid door Tom Dicke aan de vleugel. Van het goud dat er blonk tot het stof dat we hapten: alle tijd die de geest gaf, komt nog één keer langs.
Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 18 oktober
Aanvang: 11.00 uur, 13.30 uur & 16.00 uur
Grote Zaal
Deze voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.
Jokie en Jet, reizen is een feestje! | De Efteling-musical
Een vrolijke familiemusical voor kinderen vanaf 2 jaar! Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon? Deze Efteling-musical is zelfs voor de allerkleinsten één groot feest. Dans en zing mee met de bekende liedjes Hieperdepiep, Jokiedokie en Spelen in de speeltuin. Dat wordt een reis om de wereld om nooit te vergeten! Entree: € 27,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Dinsdag 20 oktober
Aanvang: 19.15 uur
Grote Zaal
Try-out
Fabian Franciscus | Kleine wereld
Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. En dan help het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken en op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen. Toch was het vroeger soms ook wel fijn, om lekker altijd alleen in mijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën enzo. Makkelijk ook wel; ik kende iedereen daar en was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook tegen mezelf, hardop. Vooral op straat of als ik aan het fietsen was tussen mensen die zulke malligheid maar wat slecht begrepen. Maar vaak was het ook best wel benauwd en restrictief, zo'n kleine wereld. Dus toch doorzetten dan maar! En zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch. Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad, zal Kleine wereld vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog. De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen ‘kleine wereld’ zo nu en dan eens te verlaten. Mocht je nog nooit een ‘coach’ hebben gehad hoef je je geen zorgen te maken; ik weet voor iedereen wel een reden te vinden waarom je dat zeker ook zou moeten doen! Entree: € 15,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 22 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Peachez | Toneelgroep Maastricht
Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in deze bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van de gelijknamige succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer uit 2017, die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Peachez ging in september 2019 in première en was op 14 november 2019 al te zien in De Lievekamp. De voorstelling werd door Elsevier bestempeld als 'de beste voorstelling van het jaar'! Een Amerikaanse professor krijgt op zekere dag een mailtje van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. De acteurs worden muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman.
Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Dinsdag 27 oktober
Woensdag 28 oktober
Aanvang: 19.15 uur & 21.30 uur
Grote Zaal
Jandino Asporaat | Opgefokt
Het nieuwe normaal is aan Jandino niet besteed. Hij raakt er opgefokt van. Niet doen, niet denken, niet vragen. Niet lachen, niet feesten, niet flirten. Niet hoesten, niet niezen, niet leven. Hij had nooit gedacht te zullen zeggen: vroeger was alles beter. Of: het gaat niet om de lengte van het leven, maar om wat je ermee doet. Jandino heeft dan ook besloten zich niet langer te laten opfokken. Hij gaat liefhebben als zijn moeder en feesten als zijn vader. Lachen als zijn opa en koken en vreten als zijn oma. Kortom, hij gaat weer lekker leven, ze zoeken het maar uit. Niet opgefokt, maar opgewekt.
Entree: € 28,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 31 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
The War of the Worlds | Met o.a. René van Kooten en Gerrie van der Klei
Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In
New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich The Mercury Theatre noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s Othello en MacBeth. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen. Orson Welles’ The War Of The Worlds is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.
Entree: € 24,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Raadhuislaan 14
5341 GM
Oss
Theaterkassa : (0412) 64 89 22
Algemeen : (0412) 66 76 76 E-mail : info@lievekamp.nl Website : www.lievekamp.nl