advertentie Banner Trined
MA 02 nov - VR 04 dec
Expositie

Theo Poort Tweeluiken Aquarel

Gemeentehuis Oss. Van 2 november tot 4 december 2020

Theo Poort werd geboren op 23 september 1948 in Margate (GB). Naast zijn loopbaan als onderwijzer (1970-2011) volgde hij o.a. de L.O. Tekenopleiding te Weurt . Studie van aquarelleren en experimenten  met ecoline en spattechniek leidden tot een veertigtal exposities in binnen- en buitenland.                                                                              
 AQUAREL                                                                                                                                                                
Theo Poort aquarelleert in een realistische, een tikje romantische stijl, met veel  oog voor  detail en sfeer: toch blijft het  hoofdonderwerp altijd ondergeschikt aan het geheel van de compositie.                    
Een andere tak van  zijn beeldend werk is het aquarelleren in opdracht:  woonhuizen, boerderijen, maar ook zeer uiteenlopende andere items  zoals een hondenportret , een  plezierjacht… ook portretteert hij:  zowel mens als dier. Wilt u meer over  de schilder en zijn werk weten, bezoek dan  zijn  FACEBOOK-PAGINA   www.facebook.com/aquareltheopoort.                                                        De expositie in het gemeentehuis toont 20 aquarellen. Het merendeel is in  2019/2020 vervaardigd, een aantal is iets ouder. Theo Poort haalt voor zijn schilderijen al jaren veel inspiratie uit Oss en omgeving en heeft tientallen aquarellen van objecten en landschappen in deze gemeente gemaakt, die o.a. in de Openbare Bibliotheek (2017) en in het gemeentehuis van Oss (2018) geëxposeerd werden. Hij kwam in 2019 op het idee, om een serie “ tweeluiken “ te gaan maken: steeds twee schilderijen van hetzelfde onderwerp, vanuit hetzelfde gezichtspunt, maar wel in twee verschillende seizoenen. Voor een aantal van die tweeluiken maakte hij steeds twee nieuwe werken; voor andere combineerde hij een ouder werk met een nieuw. Op die manier creëerde hij schilderijen met grote verschillen in kleur, licht en sfeer, maar ook met grote gelijkenis wat betreft het onderwerp.

HEEFT U INTERESSE VOOR ÉÉN OF MEER VAN DEZE AQUARELLEN, NEEM DAN CONTACT OP MET DE MAKER:  aquareltheopoort@gmail.com  of tel. 0412-631153