ZO 29 aug - ZO 14 nov
Expositie

Verkoopexpositie “Het Genereuze Gebaar” in Museum Slager

Van 15 augustus tot en met 14 november organiseert Museum Slager in ’s-Hertogenbosch de zeer bijzonder verkoopexpositie: Het Genereuze Gebaar

Bekende Nederlandse kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken te koop aan. Naast Marc Mulders zijn dit onder anderen Toon Laurense, Ruud van Empel, Daniëlle van Broekhoven en Yenny Ymker. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor tenminste de helft naar het Liliane Fonds en de Stichting Colourful Children en het andere deel naar de kunstenaar.
Het idee voor “Het Genereuze Gebaar” ontstond in 2019 toen Marc Mulders twee schilderijen schonk aan de Colourful Children, een stichting die Jan Nelissen in 2006 heeft opgericht. Jan benaderde het Liliane Fonds en Museum Slager met het voorstel om een grote verkoopexpositie te organiseren. Het idee sloeg aan. Inmiddels nemen 30 kunstenaars deel. Samen stellen zij ruim 100 werken beschikbaar en maken zo een genereus gebaar. Wim van de Donk (rector magnificus Tilburg University), Martin Houben (directeur Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o.), Roderick van de Mortel (burgemeester Vught) en Ton Rombouts (oud burgemeester ’s-Hertogenbosch) vormen het comité van aanbeveling.
Voor initiatiefnemer Jan Nelissen komen in de verkoopexpositie twee belangrijke drijfveren bij elkaar. Eerste drijfveer: zijn inzet voor Colourful Children, waartoe hij in 2006 samen met zijn vrouw Els het initiatief nam. Deze organisatie ondersteunt plaatselijke lokale organisaties en initiatieven in India die kinderen opvangen en helpen naar school te gaan, én projecten gericht op vrouwen, moeders, die er vaak alleen voor staan en geholpen worden met micro kredieten. De tweede drijfveer is Jan Nelissens passie voor kunst en zijn bekendheid van- en in de kunstwereld.
Uiteraard zijn ook bezoekers die niet de intentie hebben een werk te kopen welkom op deze expositie van moderne actuele kunst in Museum Slager, midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch.
Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;
Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee; Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis