Basisschoolkinderen versieren schoenendozen voor andere kinderen

OSS - Leerlingen van de Nicolaasschool en de Pius X in Oss hebben woensdag meegedaan met een schoenendoosactie van Ladies' Circle i.o. door 250  versierde schoenendozen met cadeaus in te zamelen. De dozen en cadeaus gaan naar Sticting Kidz-Taz.
Het was de tweede keer dat serviceclub Ladiesâ Circle Oss i.o. de schoenendoosactie organiseerde. Kinderen van de Nicolaasschool en de Pius X werden gevraagd om een schoenendoos te versieren tot een mooie kerstdoos. Daarin konden ze dan een cadeau van zichzelf stoppen. Iets wat ze zelf niet (meer) gebruiken en waar ze een ander kind blij mee kunnen maken. Want er zijn genoeg kinderen die het thuis met minder moeten doen. Bij de doos konden ze ook een speciale kerstkaart inkleuren en een kerstwens achterop de kaart schrijven. Behalve de kerstdozen werd er ook nog heel veel los speelgoed ingeleverd.

Blije gezichten
Dit jaar werden de schoenendozen ingezameld voor Stichting Kidz-Taz. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit Oss en omstreken die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen. Annie van Bakel namens de stichting: "Fantastisch dat de kinderen van de scholen zo veel mooie kerstdozen hebben gemaakt. De eerste dozen hebben we al uitgedeeld. Je had de gezichten van de kinderen moeten zien. Ze waren er zó blij mee!"
(Foto: Saskia Palma - Fotografie en Vormgeving)
advertentie

Lees ook deze artikelen