Burgemeester Buijs praat op tv over eigen optreden tijdens het spoordrama

OSS â Burgemeester Wobine Buijs kijkt zondag in het televisieprogramma Kruispunt terug op haar eigen optreden tijdens het spoordrama in Oss. Op 20 september kwamen vier jonge kinderen om het leven toen de stint waarin ze zaten met een trein in botsing kwam. Een begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond. In de dagen na het ongeval maakte Buijs grote indruk met haar optreden tijdens herdenkingsbijeenkomsten en persconferenties.
In Kruispunt vertellen drie burgemeesters hoe ze hebben gehandeld tijdens een crisis, waarbij de emoties hoog opliepen. Naast Buijs komt Jan Mans, oud-burgemeester in Enschede aan het woord over de vuurwerkramp in 2000, waarbij 23 doden vielen en verder Herman Kaiser, burgemeester van Roermond toen in 2002 zes kinderen bij een brand om het leven kwamen.

In Kruispunt zegt burgemeester Wobine Buijs onder meer over de nasleep van het spoordrama: "Je wordt zelf enorm geraakt. Maar ik kan dat vastpakken en in een doosje doen. Het gaat dan niet om mij, maar om de mensen in Oss en hun verdriet."

Kruispunt wordt zondag uitgezonden op NPO 2 om 23.10 uur.
advertentie

Lees ook deze artikelen