Burgemeester Buijs: "Wat in Schadewijk gebeurde, ging richting criminele circuit"

OSS - Burgemeester Wobine Buijs van Oss reageerde tijdens de opiniecommissie vanavond op vraag van SP hoe er is besloten om deel Schadewijk uit te roepen tot veiligheidsrisicogebied. "Deze groep jongeren laat zich niks meer zeggen. Dit ging richting criminele circuit", aldus de burgemeester.
De heftigheid van incidenten eerder in 2016 en afgelopen november zijn volgens de burgemeester onacceptabel. "De maatregel is een duidelijk signaal dat we dit niet accepteren. Deze maand zijn er bovendien schoolvakanties waarin kinderen buiten moeten kunnen spelen. Daarom is in overleg met de driehoek en het OM het besluit genomen om tot 6 januari een deel van de Schadewijk aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied."

Op de vraag van de SP of de straatcoaches niet extra kunnen worden gezet, samen met jeugdwerkers en de wijkregisseur, antwoorde de burgemeester: "De straatcoaches worden sinds zes weken ingezet en dat werkt goed. We willen niet dat ze worden gezien als infokanaal voor de politie. Hun inzet is op preventie gericht."
advertentie

Lees ook deze artikelen