De Osse Kwis is klaar voor vijfde editie

OSS - Het is inmiddels wel een traditie te noemen: De Osse Kwis. Op 27 december is de volgende editie. En het is een bijzondere, want het evenement viert een vijfjarig jubileum.
De vragen zijn verzonnen en het draaiboek is gemaakt voor 27 december. De organisatie van De Osse Kwis is er helemaal klaar voor.  "We zijn echt blij dat 'ie klaar is. We hebben wel wat speciale dingen in petto, maar we kunnen nog niks verklappen natuurlijk. Het wordt echt een leuke editie, we hebben ons best gedaan", vertelt Gaby van Erp namens de organisatie. Zes jaar geleden ontstond het idee voor de Kwis. En dat gebeurde niet in de kroeg of bij het sporten, maar op social media. "Op Twitter, samen met René van Rooij. Ik had het over een pubkwis om een keer legaal naar de kroeg te kunnen gaan en hij had het over een stads- of dorpkwis. Het is nu wel een evenementje geworden. Het is bizar om te zien hoe groot het is geworden en hoe veel mensen enthousiast ervan worden en gek van Oss zijn."

Het organiseren van de kwis blijft leuk voor Van Erp, maar het wordt wel steeds moeilijker. "We hebben voor volgend jaar al wat vragen bedacht. Maar het wordt steeds moeilijker om origineel te blijven. We proberen elke keer het hele jaar door vragen te verzinnen en iets leuks voor Oss te maken." Van Erp mag geen tipje van de sluier geven. "Dat kan ik echt niet doen. Het gaat over Oss. Het kan over Museum Jan Cunen gaan, over de situla of over sport." Op dit moment hebben 122 teams zich ingeschreven voor de Osse Kwis. Inschrijven kan nog tot 15 december op deossekwis.nl. 
advertentie

Lees ook deze artikelen