Dorpshuis verliest aanloop jeugd door alcoholbeleid

OIJEN - Wat afgelopen zaterdag een groot feest voor de Oijense jeugd had moeten worden in dorpshuis 't Hart van Oijen, liep uit op een domper: er kwam niemand opdagen. Het dorpshuis verloor de interesse van jongeren sinds het 'zero tolerance' beleid op het gebied van alcohol.
Jongerensoos De Melting Pot Oijen organiseerde vier feesten sinds de strengere regels rond alcohol van kracht zijn. Alleen de twee feesten voor 18+, waar alcohol wordt geschonken, waren een succes. Op de twee feesten voor 14+ werd, in navolging van de regels, helemaal geen alcohol geschonken.
In de buurt verder niks te belevenVoorzitter van de jongerensoos Ton van Erp schrikt ervan dat het op de alcoholvrije feesten zo stil blijft. "Dat is gewoon jammer. Ze hebben in de buurt verder niks te beleven en we proberen ze hier wel heen te trekken." Toen op de 14+ feesten nog wel alcohol werd geschonken aan meerderjarigen kwamen er volgens Van Erp nog zo'n tweehonderd jongeren op de feesten af.
Meten met verschillende maten
Toon van der Heijden, bestuurslid van de beheerstichting van het dorpshuis, vindt het wegblijven van de jongeren "heel sneu". "Er lijkt met verschillende maten gemeten te worden. Elders kan wel gedronken worden dus gaat de jeugd daar op af. Het zou aardig zijn als de regels overal hetzelfde worden toegepast", aldus Van der Heijden.
Van Erp hoopt dat de regels snel worden versoepeld en er op 14+ feesten ook alcohol geschonken kan worden aan achttienplussers. In de zomer organiseert De Melting Pot Oijen weer een feest voor jongeren in het dorpshuis.
advertentie

Lees ook deze artikelen