Drie units aan Herpense Waterstraat (video)

HERPEN - Er komen drie eenpersoons-units aan de Waterstraat voor statushouders. Deze moeten in de winter worden geplaatst, waarschijnlijk in de maanden november of december. Bewoners van de Waterstraat werden vanavond bijgepraat in dorpshuis 't Slotje. {jcomments on}


Aan het Gepkespad in Herpen was al eerder bekend dat er units komen, daar komen er nu zes voor statushouders en die komen er na de zomer. Aan de Waterstraat komen er drie. Eigenlijk zouden er in Herpen veertien units komen, waarvan tien voor statushouders. Nu zijn het er dus in totaal negen die allen voor statushouders zijn bestemd.

Er komen drie eenpersoons-units aan de Waterstraat in Herpen voor statushouders. pic.twitter.com/rHz8SP2CHq

 Roel Kuilder (@roelkuilder) June 21, 2016


Kamergewijze opvang
Het feit dat het er geen tien voor statushouders komen, wordt opgelost. Het eerstkomende huis van wooncorporatie Mooiland dat vrijkomt in Herpen, wordt benut voor kamergewijze opvang van vluchtelingen. 


Tevreden Wagemakers
Gé Wagemakers, wethouder, was na afloop een tevreden man: "Dit is op een hele goede manier gegaan in een rustige setting. Het mooie is is dat de buurt graag mee wil helpen." Hij gaf aan Herpen een schoolvoorbeeld te vinden. Hij wil zo'n traject in de toekomst ook bewandelen in andere kernen. "Zoals Berghem, Lith en Ravenstein. Daar gaat dit jaar ook wat gebeuren."

 

Initiatiefgroep Herpen
Eerst was het de bedoeling dat alle units aan het Gepkespad zouden komen, maar mede door Initiatiefgroep Herpen is besloten om de statushouders te spreiden over het dorp. Alfons Olde Loohuis maakt deel uit van die groep. Hij was tevreden na afloop van de avond: "We hebben als motto: 'Een vluchteling met status is een vreemdeling die je nog niet kent.' Wij willen de mensen die hier komen graag wegwijs maken in het dorp en ze introduceren op scholen en bij sportverenigingen." 

advertentie

Lees ook deze artikelen