Drukke Osse nieuwjaarsreceptie met serieuze boodschap burgemeester

OSS - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oss trok maandagavond honderden bezoekers naar het gemeentehuis. In de hal was er af en toe bijna geen doorkomen aan.
Veel politici, vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen, ambtenaren en andere geïnteresseerden grepen de gelegenheid aan om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Halverwege de receptie nam burgemeester Wobine Buijs het woord. Ze blikte terug op het afgelopen jaar en stond uiteraard stil bij het stint-drama dat zoân grote impact heeft gehad op de samenleving. Verder had haar toespraak een belangrijke rode draad: iedereen zal komend jaar serieus aan de slag moeten gaan met duurzaamheid.

Verworvenheden van de laatste jaren staan volgens Buijs onder druk en moeten niet als vanzelfsprekend worden gezien. âOm een mooie wereld aan onze kinderen door te geven, zal er echt iets moeten gebeurenâ, aldus de burgemeester. En dat kan klein beginnen, door bijvoorbeeld minder vaak het vliegtuig te pakken of door minder vlees te eten.

Het is volgens Buijs overduidelijk dat we een te groot beslag leggen op het milieu om ons hoge levensniveau te handhaven. âWe ontkomen er echt niet meer aan om dat te veranderen. Het gaat ons allemaal raken, we gaan het allemaal voelenâ, aldus de Osse burgemeester. 
advertentie

Lees ook deze artikelen