Drumfanfare DIOS viert 50-jarig jubileum met 3-daags dorpsfeest

OIJEN â Drumfanfare DIOS in Oijen viert in het Pinksterweekend haar 50-jarig jubileum. Het jubileum wordt gevierd met een 3-daags dorpsfeest.
DIOS voert tijdens het dorpsfeest een nieuwe show op. Daarnaast zijn gastoptredens van andere korpsen, waaronder Exempel uit Empel.

De geschiedenis van DIOS begint in 1968 als een aantal Oijenaren de handen ineen slaan omdat ze vinden dat bij carnaval ook muziek hoort. In de loop van de jaren bleef DIOS groeien. De afgelopen jaren heeft de vereniging verschillende prijzen gehaald. Het hoogtepunt van het Nederlands Kampioenschap in 1988.

Receptie

Het jubileumfeest begint op vrijdagavond met een receptie voor genodigden. Daarna is er een avond âVoor Oijen door Oijenâ, waar Oijense verenigingen toneelstukjes opvoeren met na afloop een feest met muziek van DJ Bas van Disco Vision.

Optredens

Zaterdag is er vanaf 11.00 uur van alles te doen voor de jeugd. In de avond is er groot feest in dorpshuis ât Hart van Oijen. Dan treedt onder meer de band X-Static op. Zondag zijn er verschillende optredens op het taptoe-terrein bij de familie Van de Geer aan de Sassenstraat. Het jubileumfeest is van vrijdag 19 mei t/m zondag 20 mei.
advertentie

Lees ook deze artikelen