Een boom vol wensen in Loosbroek

LOOSBROEK - Iedereen kent wel het tv-programma Joris Kerstboom waar mensen hun wensen en herinneringen in een boom hangen. Maar dat kan ook 'gewoon' in Loosbroek bij de wensboom.
De organisatie - een Loosbroekse samenwerking van het Oranjecomité, lokale horeca, de Kerncommissie en de Parochie - hoopt dat de Wensboom bijdraagt aan de saamhorigheid en verbinding tussen mensen tot stand brengt.  "Een Wensboom is een boom die, volgens het volksgeloof, wensen kan doen uitkomen", vertelt Miriam van den Berg, een van de initiatiefnemers. 
"Onze wens is om samen een mooie Wensboom te maken. Het mag een wens of herinnering van of voor jezelf zijn, maar natuurlijk ook voor iemand anders. Wat wens je een ander toe in zijn of haar leven? Welke wens van een ander zou je in vervulling willen laten gaan? Waar zou je een ander mee willen verrassen?"
Wie een wens heeft kan die gewoon ophangen in de boom. Na de feestdagen wordt de boom verwijderd en worden alle gedachtes tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op 3 januari in De Wis in het licht gezet. Meer info of vragen: Oranjecomite-Loosbroek@hotmail.com of via Facebook.
advertentie

Lees ook deze artikelen