ESCOSS volkomen verrast door mogelijk windmolenpark tussen Ravenstein en Haren

OSS - ESCOSS-voorzitter Jan van Loon is volkomen verrast door de plannen voor een windmolenpark tussen Ravenstein en Haren. In de polder zouden negen windmolens kunnen komen, maar het heeft geen raakvlakken met het initiatief van ESCOSS en Raedthuys.
"Dit is voor mij volkomen nieuw", reageert Van Loon. "Ik heb hier nog nooit iets over gehoord. Dit verbaast me heel erg." Enkele omwonenden van de plekken waar de windmolens zouden moeten komen werden woensdagavond in Demen bijgepraat en vanavond is er een nieuwe avond in de Berchplaets in Berghem.

Ondertussen zijn ESCOSS en Raedthuys druk doende om hun eigen plan te realiseren: 4 windmolens bij Elzenburg - De Geer. Twee windmolens voor ESCOSS en twee voor Raedthuys. "Wethouder Johan van der Schoot is nu bezig met het onderzoek naar een gemeentelijk energiebedrijf, daar wachten we nu op. Maar we hebben met Raedthuys een concept intentieovereenkomst getekend dat we samen gaan werken. We zijn nu de juridische aspecten aan het onderzoeken. Hoe vul je burgerparticipatie in, bijvoorbeeld? Maar die trein loopt hoor", verzekert Van Loon. Energiecoöperatie Oss (ECO) neemt niet deel aan de samenwerking. "Maar zij hadden al aangegeven geen nieuw plan in te dienen", zegt Van Loon.
advertentie

Lees ook deze artikelen