Gastcolumn: Natuurcentrum Slabroek

NISTELRODE - Hallo lokale luisteraar! Hier spreekt ⦠Mark van de Veerdonk vanuit het Udense buurtschap ⦠Slabroek. En jawel, ik ga het vandaag TOCH weer proberen, een positieve radiocolumn over ONS buurtschap Slabroek! Zeg maar een heuse ⦠Slabroekse RADIO â¦. reclame-spot!
En hahaha ⦠ik weet wat u NU denkt .., hahaha een positief stuk over Slabroek ⦠hahaha ⦠een reclamespot ⦠hahahahahoehoe

hoe KOM je erop Van de Veerdonk? Een fijn enthousiasmerend verhaal over DAT achterlijke gat Slaaibox⦠dat is kleiduiven schieten met een accor­deon, dat is mediteren na een dubbele espresso.

Hou OP man, je lijkt wel een parkinsonpatiënt die het we­reldre­cord dominostenen aanvalt!

Wat moet IK in HEMELSnaam in Slabroek?!â¦JA ⦠Als de wereld OOIT vergaat â¦ja DAN ga ik naar Slabroek want daar gebeurt alles MINIMAAL 35 jaar later dan ergens anders! Of 35 jaar? In Slabroek lopen ze minimaal DUZEND jaar achter! Naast brand en diefstal zijn de huizen op Slabroek OOK nog tegen de invallen van de Noormannen verzekerd. Hoezo is de Peelrandbreuk een geologisch verschijnsel? Die breuk markeert de scheiding tussen het MODERNE Uden uit de 21e eeuw en Slabroek ⦠dat nog lethargisch ⦠doorsukkelt in de Middeleeuwen!

Geef toe, beste lokale luisteraar, DAT is zoân beetje de gemiddelde ⦠algemeen geldende mening VAN de doorsnee Udenaar over ONS pittoreske buurtschapje ⦠Slabroek.

Als je in Slabroek â¦OOIT een man ziet met een bruine bontjas, en een touw om zijn middel ... dan weet je dat de riolering daar weer eens verstopt zit.

Maar VRAGEN kun je het niet want Het Slabroeks dialect klinkt alsof in een Boeing 747 een bejaarde naast je een kotszakje vult.

ehem â¦.

Wist je trouwens ⦠De varkenspest had als symptomen: enorm zweten, een penetrante lichaamsgeur, en aanvallen van luiheid. Nou als je DAT weet is het niet vreemd dat het op Slabroek volledig onopgemerkt is gebleven.

En Slabroek MAG dan misschien in het hartje liggen van de OERnatuurlijke en OERavontuurlijke Maashorst, maar de enige OER die ze op Slabroek hebben ..is die OUWE oer die je NOU hoort.

Tot zover JULLIE mening over Slabroek ⦠Maar ⦠nu je eindelijk ⦠UITgelachen bent â¦beste LOKALE luisteraar ⦠, wil ik je TOCH in alle nederigheid even wijzen op enkele ANDERE kenmerken â¦en ontwikkelingen die OOK op Slabroek plaatsvinden: .

Wist je bijvoorbeeld dat Slabroek binnenkort de eerste whiskystokerij van de regio rijk is? onder andere vervaardigd echt Slabroeks bronwater ⦠en ik weet OOK wel dat die stokerij in het Nisselroois buurtschap BUS komt te staan ⦠en DAT klopt, maar BUS ⦠is toevallig WEL ⦠een buitenwijk van Slabroek, een wijk die 3 eeuwen geleden al is genoemd naar de 135 touringcars die vanaf 2019 jaarlijks op die stokerij gaan afkomen! Dus TOEN was Slabroek haar tijd al VER vooruit!

En wat dacht je van het aantal bezoekers dat DIT Natuurcentrum jaarlijks ontvangt, ter verpozing maar ook ter informatie EN educatie: zal IK het zeggen? MEER dan 100 duizend bezoekers ⦠Slabroek staat in de top 10 van de Brabantse dagrecreatie!? Onder ANDERE dankzij 20 tuinkabouters langs een Bospaadje ⦠Oh EN dankzij haar natuurkennis, Ja vooral DAT! Ik zag vandaag in het Brabants Dagblad de voorzitter van DIT Natuurcentrum ten overstaan van een verbijsterde schoolklas met zijn handen door de koeienpoep graaien, - is ât misschien OOK een idee om de gemeenteraad van Oss âs op zoân stront-excursie naar Slabroek te sturen, met die mestfabriek in het achterhoofd?

NOG een vraag: WAAR staat het monumentje voor de Udense postode Ton van der Palen, als eerbetoon na 41 jaar trouwe dienst? Waar woont de nieuwste biologische boer met heerlijke yoghurt? Waar ligt het nieuwe beweegbos van Uden? Waar is vorig jaar een nieuwe groepsaccommodatie geopend? Jawel ⦠Hier ⦠Op â¦.SLABROEK!

Denk nou âs NA lokale luisteraar! Waarom dacht je ANDERS ⦠dat er zoveel ondernemers het Maashorstkeurmerk willen dragen? Dat groene en duurzame embleem! Het wachten is op het eerste Maashorst koeienbedrijf in Zuid west Friesland!! Waarom? Nou ⦠dat komt door deze eenvoudige rekensom: Maashorst = Slabroek! en ⦠andersom ⦠DAAROM!

maar hoho ⦠dat ga ik hier dus allemaal NIET door de ether schreeuwen â¦want Slabroek is ook stilte gebied. En daarnaast zijn we hier OOK nog âs heel bescheiden. Dus lopen we er allemaal NIET mee te koop! Hier op Slabroek â¦

We zijn bescheiden, nederig en NOOIT recalcitrant!

En juist daarom ⦠zul je mij ook NOOIT horen mopperen op die ⦠dolle wisenten waarvoor 2000 hectare van het natuurgebied moet worden afgerasterd, of over het gebrek aan ruiterpaden op de Maashorst, of over bespottelijke plan de Slabroekse weg af te sluiten â¦

Daarover dus NIETS ⦠Want ik wilde het ⦠graag ⦠positief houden! jahaaa ⦠Dat IS OOK Slabroek ⦠POSITIEF!

Beste lokale luisteraar ⦠ik heb de naam van ons buurtschap nu Ongemerkt ⦠45!! maal genoemd: Slabroek dus â¦en dat was 46 ⦠.

en daarom wil ik graag tot slot ⦠tegen U zeggen ⦠al is het alleen maar om de 50 te halen: komtie â¦

In Slabroek (47) is iedeREEN welkom, ja iedereen ⦠OOK de verschoppelingen: de snackbar van Melle, de Aldi van Uden Zuid, de voltallige gemeenteraad van Landerd, het bestuur van Promotie Centrum Uden ⦠de rokers op Festyland, de afdeling financiën van ziekenhuis Bernhoven, ZELFS MFMMFMradio! Hier ben je vrij hier ben je veilig!

Kom allemaal maar lekker ⦠naar Slabroek (dat was 48) â¦

zodat jullie in 1 koor zullen jubelen: JA ⦠Wij Ho Uden â¦wij ho Uden ⦠wij /// Houden ⦠wij houden van Slabroek (49)

Dit was Mark van de Veerdonk, voor M..F.. M ⦠Slabroek (en dat was 50)
advertentie

Lees ook deze artikelen