Gemeente Oss onthult blijvend aandenken Roze Jaar tijdens Coming Out Dag

OSS - Bij de ingang van het gemeentehuis wordt donderdag, tijdens Coming Out Dag, een blijvend aandenken aan het Roze Jaar onthuld. Het gaat om een gedicht genaamd âWoorden op straatâ, geschreven door Albertine Kruijs.
In 2017 organiseerden de gemeenten Oss en Den Bosch het Roze Jaar. Er werden door beide gemeenten activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit. Tijdens Coming Out Dag zal wethouder Thijs van Kessel de regenboogvlag hijsen.

Ook binnen het gemeentehuis is er aandacht voor Coming Out Dag met de bijeenkomst 'Wij maken er werk van!â. Deze bijeenkomst is voor medewerkers van gemeente Oss. âIedere dag werken wij samen met inwoners van onze gemeente. Wij spreken hen bijvoorbeeld over nieuwe paspoorten, trouwplannen, het erkennen van een kind en het wijzigen van iemands geslacht in de basisregistratie. Wij doen ons werk met respect voor onze inwoners. Maar dat kan best ingewikkeld zijn. Soms twijfel je of iemand een man of een vrouw is. En weet je niet of je meneer of mevrouw moet zeggenâ, aldus de gemeente. Tijdens de bijeenkomst vertellen mensen, die dit regelmatig meemaken of meemaakten, over hun persoonlijke ervaringen. âOp die manier leren wij van elkaar en proberen wij onze dienstverlening verder verbeteren.â

Coming Out Day

Coming Out Dag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die ânog in de kast zitâ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt het ook in Nederland georganiseerd.
advertentie

Lees ook deze artikelen