Herdenking 75e sterfdag Titus Brandsma

OSS - De Karmelkring Oss en parochianen van de Titus Brandsmaparochie brengen woensdagochtend een bloemenhulde bij het Titus Brandsmamonument aan de Molenstraat in Oss. Het is woensdag precies 75 jaar geleden dat de karmelietenpater in het concentratiekamp Dachau stierf.
Naast de bloemenhulde, om 09.00 uur, wordt ook het vredesvuur ontstoken dat zal blijven branden bij het monument. Op meerdere dagen en plaatsen worden herdenkingen georganiseerd.

Nationale herdenking
De nationale herdenking vindt plaats om 11.00 uur in het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen. Burgemeester Wobine Buijs zal hierbij als spreker aanwezig zijn. Ook praat docent van het TBL Marieke Peters-Hendriks over de betekenis van Titus Brandsma in de huidige tijd.

De volgende dag wordt om 09.00 uur een speciale herinneringsdienst gehouden in de St. Jozefkerk in Oss. Daar is ook een tentoonstelling te zien over het leven van Titus Brandsma

Titus Tocht Oss
Op 24 september zal er een wandel- en fietstocht, de Titus Tocht Oss, worden georganiseerd door het Brabantse land. In oktober staat nog een bezinningsreis naar Dachau gepland.
advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen