'Herpense Rogstraat medio februari klaar'

HERPEN - De herinrichting van de Rogstraat in Herpen lijkt eindelijk op zijn einde te lopen. Medio februari verwacht de gemeente dat de werkzaamheden klaar zijn.

Eigenlijk zouden eind april 2016 de werkzaamheden aan de straat, die dwars door Herpen loopt, starten. Maar doordat er opnieuw moest worden gerioleerd, werd de start uitgesteld tot na de bouwvak. Toen werd gezegd dat de werkzaamheden tot uiterlijk 1 december zouden duren.
Februari
Die datum werd niet gehaald. De gemeente laat weten dat het komt 'doordat er leidingen in het tracé van de nieuw te leggen riolering lagen'. In de kerstvakantie moest de weg weer volledig hersteld worden omdat de weg weer open moest worden gesteld. Ook dat heeft voor vertraging gezorgd.
17 februari
De gemeente laat weten te verwachten dat op 17 februari het werk vrijwel gereed is. De rijbaan moet dan klaar zijn en die gaat een week later open. De mogelijkheid bestaat dat er dan nog gewerkt moet worden aan de trottoirs en andere afrondende werkzaamheden zoals het plaatsen van ondergrondse containers en de groenzone voor dorpshuis 't Slotje moet worden ingericht. 
Klein voorbehoud
Wel maakt de gemeente een klein voorbehoud: 'Deze planning is gebaseerd op een vorstvrije periode. Als het gaat vriezen, kan het dus zijn dat de planning wijzigt.'
advertentie

Lees ook deze artikelen