Het boerenleven staat centraal in de 'Week van het Buitengebied' op Dtv

Meer dan 60 procent van het grondgebied van de gemeenten Bernheze, Den Bosch, Oss en Uden wordt agrarisch ingevuld. Op Dtv is van 22 tot en met 28 oktober daarom extra aandacht voor het boerenleven in de 'Week van het Buitengebied'.

Elke dag is er op tv, radio en de website wat over agrarische sector te zien, horen of lezen. Wat drijft boeren om hun werk te doen? Gaan duurzaamheid en landbouw wel samen? En voor welke uitdagingen staat de moderne boer? Die vragen komen allemaal aan bod in de Week van het Buitengebied. Boeren uit de regio komen aan het woord, maar ook natuurorganisaties en Wakker Dier. En provincie bestuurder Anne-Marie Spierings (D66) legt uit waarom de boeren in Brabant al in 2022 moeten voldoen aan strenge milieu-eisen.

Met de radio gaat Dtv Nieuws/MFM Brabant de hele week op locatie. Het ochtendprogramma van Jolwin Dobbelsteen staat vijf werkdagen steeds op een andere plek. Tweemaal bij boeren op het erf, bij bezoekerscentrum De Maashort in Nistelrode en hij sluit af bij de Hoge Agrarische school (HAS) in Den Bosch om te horen hoe de boeren van de toekomst over het vak denken en wat hun ambities zijn. Maar de week begint maandag bij de ZLTO, waar we horen wat de uitdagingen, kansen en bedreigingen van boeren zijn.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen