"Hey Robben, Leg hem maar op de stip"

Met nog twee dagen op de teller is de spanning hoog bij de 29-jarige Udenaar Bernd Derksen. In een challenge heeft hij voetballer Arjen Robben uitgedaagd. 'Hey Robben, leg hem maar op de stip. Wedden dat ik hem stop!', aldus de keeper.

Special Olympics Nederland wil met âPlay Unifiedâ ontmoetingen realiseren tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking. Volgens de organisatie is meer begrip nodig en kan dat op sportgebied het beste bereikt worden. "Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen", aldus Special Olympics Nederland.

Bernd is keeper bij G1 van UDI'19. Daar is hij het meeste trots op. Dat hij het keepersvak goed beheerst heeft er ook toe geleid dat hij wel van een uitdaging houdt. Daarom heeft hij Arjen Robben uitgedaagd voor een challenge. Volgens eigen zeggen zal hij zijn bal uit het doel houden. Of Robben gehoor geeft aan de challenge is nog even afwachten, maar als het aan Bernd ligt hoopt hij snel iets van hem te horen. De reactietijd loopt over twee dagen af.

In totaal zijn er veertien sporters uitgedaagd.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen