Illegale woonwagenbewoners stappen naar de rechter

HEESCH - De gemeente Bernheze en illegale woonwagenbewoners op het kampje aan de Donkervoortseloop in Heesch treffen elkaar 23 november in de rechtbank. De woonwagenbewoners hebben een voorlopige voorziening aangevraagd.
De lege zes standplaatsen op het kampje zijn sinds drie weken bezet door familieleden van de vaste twee bewoners, de familie Visser en hun dochter Anneke en haar gezin. Ze willen vaste staanplaatsen op het kamp krijgen. De gemeente Bernheze heeft afgelopen dinsdag een 'last onder bestuursdwang' ingezet. "Het komt erop neer dat wij als gemeente nu officieel hebben aangegeven dat ze de plekken leeg moeten maken. Doen ze dat niet, dan doen we het zelf en verhalen we de kosten op hen", vertelt een woordvoerder van de gemeente.
Op basis van de actie van de gemeente Bernheze heeft de familie Visser via hun advocaat een voorlopige voorziening aangevraagd. Op 23 november is dat in de rechtbank in Den Bosch. "Tot die tijd kunnen we niks doen", zegt de gemeente. "We doorlopen nu de juridische procedure."
advertentie

Lees ook deze artikelen