Aboutaleb opvolger burgemeester Buijs

Ahmed Aboutaleb is de beste lokale bestuurder van 2019. Hij is daarmee de opvolger van burgemeester Wobine Buijs die deze titel vorig jaar kreeg.

Vijf wethouders, twee burgemeesters, twee gedeputeerden en een Commissaris van de Koning waren dit jaar genomineerd voor de titel 'beste lokale bestuurder van 2019'. De bijeenkomst was dit jaar op het gemeentehuis in Oss omdat burgemeester Wobine Buijs vorig jaar deze titel won.

Enkele bekende namen onder de genomineerden waren burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, de Brabantse gedeputeerde Rik Grashoff en Commissaris van de Koning van Brabant Wim van de Donk. Die waren trouwens niet zelf in Oss aanwezig. Een online onderzoek onder lokale en provinciale politici moest uiteindelijk een winnaar opleveren.

De titel ging dit jaar opnieuw naar Ahmed Aboutaleb, en dat is al voor de derde keer. Hij werd vier en vijf jaar geleden ook gekozen. Aboutaleb wordt geroemd om zijn capaciteit om groepen te verbinden die soms ver uit elkaar lijken te liggen. In totaal brachten 14.000 mensen een stem uit bij deze jaarlijkse verkiezing van de journalistieke nieuwsite Binnenlands Bestuur.

advertentie

Lees ook deze artikelen