advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

"Effecten coronacrisis zien we volgend jaar in begroting terug"

Op de eerste dag dat het mogelijk was hebben zich al 530 zzp'ers in Den Bosch gemeld voor een uitkering.

Dat zegt .wethouder economische zaken en financiën Jan Hoskam van Den Bosch vrijdag in het programma Kijk Op Corona. Ook horecaman William Fabrie van Villa Fleurie in Rosmalen is te gast als één van de vele gedupeerde ondernemers in de gemeente.

"Van de 15.000 ondernemers in Den Bosch zijn er  10 tot 12.000 zzp'er. Dus we verwachten nog wel 't een en ander", aldus Hoskam die al signalen heeft gekregen dat er ook bedrijven gaan omvallen.

Begroting
"Volgend jaar zien we de effecten van de coronacrisis terug in onze begroting", zegt de wethouder. "UItkeringen stijgen en we missen parkeerinkomsten en toeristenbelasting." Het betekent volgens hem niet automatisch dat de OZB volgend jaar omhoog zal moeten. "Het Rijk gaat meer uitgeven, dus wij krijgen ook meer", aldus Jan Hoskam.

Terrasseizoen
Horecaondernemer William Fabrie nam begin dit jaar Villa Fleurie in Rosmalen over. Hij had zich een andere start van zijn nieuwe bedrijf dat nu vanwege de coronacrisis noodgedwongen dicht is voorgesteld. "We moeten het hebben van bruiloften die nu niet doorgaan en het terrasseizoen is belangrijk. Dat gaan we missen. Misschien is het binnenkort als eerste aanzet mogelijk om de terrassen vast weer open te stellen", oppert hij.

Lokale ondernemers
Zijn aanvraag voor uitstel van het betalen van belastingen is in ieder geval wel al gehoneerd, zo bevestigde de wethouder. Beiden pleitten nog voor steun aan lokale ondernemers door daar zoveel mogelijk te kopen of af te halen. In dat kader wees Fabrie op de site www.beleefrosmalen.nl