advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch test Uruguyaanse aanvaller

FC Den Bosch heeft deze week de Uruguyaanse aanvaller Mateo Aramburu op proef.

De bedoeling is om uit te vinden of hij op korte of langere termijn de selectie kan versterken. De aanvaller, die dinsdag 22 is geworden, zit momenteel zonder club. Zijn laatste club was Barnsley in Engeland en daarvoor was hij actief in Frankrijk en Argentinië.

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch is blij dat hij de speler een week lang kan laten meetrainen: "Het is een dermate interessante speler dat we deze kans niet moesten laten lopen". Aramburu kwam bij FC Den Bosch in beeld via het netwerk van Wim van der Horst. Vrijdag wil Ruijsch beslissen of er voor Aramburu een toekomst is in Den Bosch. "Omdat hij transfervrij is zouden we hem direct al een contract kunnen aanbieden. Een andere optie is dat we afspraken met hem maken voor volgend seizoen. Het hangt natuurlijk ook af van de financiële mogelijkheden", aldus Ruijsch.

Een versterking op korte termijn zou de club niet slecht uitkomen omdat niet alle aanvallers fit zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid dat de Portugese spits Pedro Marques de komende tijd nog interlandverplichtingen krijgt.