Gedumpt hondje in afwachting bij dierenopvang

De gedumpte puppy naast de snelweg A2 bij Weert verblijft bij Dierenopvang Maasland in Oss, maar hoe moet het nu verder?

De puppy was volgens eerste berichtgeving gevonden op de snelweg door een vrachtwagenchauffeur uit Oss. Dat bleek een leugen, want de eigenaar probeerde de puppy juist te dumpen. “Dit is wel schrijnend”, zegt Sandra van Rooij van Dierenopvang Maasland. “Er zijn betere manieren om van een hond af te komen.”

De opvang kreeg na berichtgeving in de media veel reacties van mensen die het hondje wel willen hebben, maar dat is volgens Van Rooij niet zo makkelijk. “Wij zijn wettelijk verplicht om de eigenaar twee weken de kans te geven om te reageren.” Van Rooij heeft er weinig vertrouwen in dat de chauffeur het hondje nog komt ophalen.

Contact met de eigenaar is er (nog) niet geweest. Of de man strafbaar is, is onduidelijk. “Op zich heeft de eigenaar de hond achtergelaten bij een dierenambulance, maar ik vind het nog steeds dumpen. De wet staat er wat anders in, dus ik durf niet te zeggen of deze zaak opvolging krijgt.”

Als de termijn van twee weken voorbij is mag het hondje verplaatst worden, maar de dierenopvang laat de puppy niet zomaar gaan. “Wij gaan kijken wat er bij het hondje past en wat haar het gelukkigst maakt.” Zo wordt er ook goed geluisterd naar wat het nieuwe baasje de hond kan bieden en of dit overeenkomt met wat de hond nodig heeft. Volgens Van Rooij zou het ook zomaar kunnen dat de hond een opleiding gaat volgen tot speurhond of getraind gaat worden om te surveilleren.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen