advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hockey in 'Kijk op corona': "We waren heel dichtbij"

“We moeten minimaal tot 6 april onze poort gesloten houden. Dat is heel jammer, maar de gezondheid van onze leden is absolute prioriteit”.

Aan het woord is Rob Almering van de Bossche hockeyclub in ‘Kijk op corona’. Voor de grootste sport van Den Bosch is het dit jaar extra pijnlijk dat alle activiteiten stil liggen. “Sportief gezien is het ontzettend jammer. We zijn toch de hockeyhoofdstad van Nederland als je kijkt naar de ranking van beide teams, op de eerste en tweede plek. En voor het eerst hadden de hockeyheren zicht op deelname aan de playoffs. Het was wel heel dichtbij”, aldus Almering. Voor de hockeyers is het op dit moment nog niet duidelijk of de competitie wordt stopgezet. “Maar ik heb er persoonlijk een heel hard hoofd in.”

De hockeyclub is volgens Almering op zoek naar ‘kostenmitigerende maatregelen’ om het hoofd boven water te kunnen houden. “We zijn daarvoor continu in gesprek met onze leden en onze zzp’ers en maken dankbaar gebruik van regelingen vanuit de overheid zoals werktijdverkorting.”

De hockeyclub is niet de enige organisatie die te maken heeft met onzekerheid. Ook Gaby Westelaken, voorzitter van Jazz in Duke Town, worstelt met de financiën. “Er is in deze situatie altijd sprake van financiële schade, van doorlopende vaste kosten die je moet maken tot artiesten die hebben afgezegd. Voor dit jaar is Jazz in Duke Town dus ook afgelast, maar we redden het wel. We gaan volgend jaar gewoon weer door!”

Kijk hieronder de volledige uitzending van ‘Kijk op corona’ terug met deze twee gasten, een pittige column van Huub van Mackelenbergh en ander kort nieuws.