Landbouwvoertuigen nu ook in dodehoekproject

In het dodehoekproject van VVN afdeling Maasland en Cumela Nederland worden dit jaar voor het eerst ook landbouwvoertuigen betrokken.

Voor de praktijklessen voor scholieren worden al jarenlang vrachtwagens en touringcars ingezet. Nu wordt er dus ook gewezen op het gevaar van de dode hoek bij trekkers en andere landbouwvoertuigen. Leerlingen uit de gemeente Oss gaan daarom deze week langs bij Gebroeders van Erp Grondverzet. Dinsdagochtend was het de beurt aan leerlingen van basisschool De Boogaard in Ravenstein, die vanuit een landbouwvoertuig met eigen ogen het gevaar zagen. "Sommige klasgenoten zag ik wel, maar die achter stonden totaal niet", zegt Sophie. "Ik zag er een paar", aldus Maud. 

"Het doel is dat ieder kind 's avonds bij papa en mama aan tafel zit, maar ook dat iedereen in Nederland veilig aan het verkeer kan deelnemen", aldus Marije van Beurden van Cumela. Volgens haar wordt er al best wat gedaan om de dodehoek beter zichtbaar te maken, maar volgens haar is het belangrijk om kinderen het gevaar van de dodehoek te laten inzien en dat kinderen hierop anticiperen. 

In de gemeente Bernheze worden de leerlingen tussen 3 en 6 februari verwacht bij Langenhuizen in Nistelrode. Ook de KBO-afdelingen in Oss en Bernheze zijn uitgenodigd om mee te doen aan het project. Senioren fietsen namelijk ook vaak op (polder)wegen die door landbouwverkeer worden gebruikt.

advertentie

Lees ook deze artikelen