advertentie Banner SNLR.nl

Niemand weet waar succes O.S.S. '20 eindigt

Voetbalclub O.S.S. '20 is bezig aan een uniek seizoen. Na de eerste seizoenshelft is de ploeg nog altijd ongeslagen in de derde divisie. Waar stopt het succes?

"Ik denk dat niemand dat weet", zegt trainer Bertran Kreekels. "Wat er nu gebeurt is uniek. Ik denk dat we de enige ploeg op divisieniveau zijn die nog ongeslagen is. We proberen dat elke week op te rekken en te kijken waar het schip strandt."

Keeper Rick van der Leest geeft aan dat het al het zevende jaar op rij is dat de club een periodetitel pakt. "Dat smaakt iedere keer naar meer", aldus de doelman die komende zaterdag zijn 25e verjaardag viert.

Geen voorspelling
De club stoomde de afgelopen jaren vanaf de eerste klasse hoger en hoger door. Ook de derde divisie gaat de Ossenaren gemakkelijk af. "Dat valt wel mee. De competitie zit dicht bij elkaar", vindt de trainer die wijst op de vele overwinningen met slechts een goal verschil. "Ik hoop dat het nog heel lang duurt voor we verliezen, maar ik durf er geen voorspelling op te zetten."

Ontsnappingsclausule
Van der Leest vertelt dat er voor dit seizoen nog maar een ding telt. "En dat is promoveren." De periodetitel hoort niets waard te zijn in de positie waar de club zich momenteel bevindt. O.S.S. staat tien punten voor op de nummer twee OFC Oostzaan. "Dan leg je dat ter zijde en ga je vol voor de titel, dat lijkt me duidelijk. Het is een ontsnappingsclausule, maar ik hoop wel dat we hem niet nodig hebben."