advertentie Banner Trined

Ongeloof over dood ‘jonge en gezonde’ Sam

Vorstenbosch is verlamd door de dood van de 43-jarige Sam Ramadanovic,een van de jongste dodelijke slachtoffers van het coronavirus in Nederland.

Volgens zijn familie was Sam afgezien van de besmetting met het COVID-19-virus kerngezond, en dat maakt zijn overlijden extra opmerkelijk. Doorgaans is er sprake van een combinatie met een andere ziekte bij mensen die sterven na besmetting met het virus. “Ik volg ook het nieuws. Het zijn vooral ouderen die het treft, het zijn mensen met onderliggende klachten en mensen met een zwakke weerstand. Daar behoorde Sam absoluut niet toe. We zijn met stomheid geslagen dat dit Sam treft”, vertelt neef Edwin van Vugt. Sam speelde jarenlang trombone bij muziekvereniging de Notenkrakers. Omdat voor het bespelen van dit instrument veel lucht nodig is, werd gedacht dat Sam sterke longen moet hebben gehad. "Dat corona Sam treft. Nee, ik snap het niet", aldus Edwin.

Wat het overlijden van Sam extra treurig maakt, is dat zijn moeder Maria Lucius en zijn oom Jan Lucius korte tijd eerder stierven. “Dat zo’n kleine dorpskern zo hard wordt getroffen, dat is met geen pen te beschrijven”, vertelt Van Vugt, die zijn ome Jan nog naar het ziekenhuis heeft gebracht. Maria, Jan en Sam stierven kort achter elkaar en weten van elkaar niet dat ze heen zijn gegaan.

 

We zaten in een achtbaan van ellende zal ik maar zeggen

• Dirk Timmers

Ook de familie Timmers wordt hard geraakt door het coronavirus. “Ik denk dat mensen lamgeslagen zijn”, vertelt voorzitter Dirk Timmers van carnavalsstichting de Piereslikkers. Zelf verloor hij zijn vader Piet Timmers, die medeoprichter was van de carnavalsstichting en prins was in 1980. “We zaten in een achtbaan van ellende zal ik maar zeggen”, blikt Timmers terug op het ziektebed van zijn vader. “Uiteindelijk hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen, maar ik heb een dubbel gevoel. Zonder corona had mijn vader nog een tijdje geleefd.”

Momenteel liggen er nog verschillende inwoners uit het dorp in meerdere ziekenhuizen in het land. “We hopen dat die mensen er doorheen komen. Dat is het enige wat we kunnen doen”, aldus Timmers, die donderdag ook even kon lachen. “Ik kreeg bericht dat er iemand van de carnavalsclub een tweeling heeft gekregen. Dat is voor de eerste keer in twee weken dat we goed nieuws krijgen.”