advertentie Banner SNLR.nl

Ook vandaag stijging coronabesmettingen onze regio

Er zijn in onze regio 805 bevestigde coronapatiënten. Dat zijn er 71 meer dan zaterdag, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. 

Het RIVM maakt elke dag bekend hoeveel nieuwe bevestigde besmettingen er in de afgelopen 24 uur bij zijn gekomen. Dat zijn mensen waarbij allebei de officiële corona-tests positief uitvallen. Niet iedereen die last krijgt van 'corona-achtige verschijnselen' wordt ook daadwerkelijk getest, dus het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger. 

Voor onze gemeentes betekenen deze cijfers het volgende: Meierijstad kende zaterdag nog 207 besmettingen; inmiddels zijn dat er 227. Er waren 24 uur geleden 130 mensen besmet het virus in Uden, dat zijn er zondag 142. Ook in Landerd is het aantal toegenomen, met 3 nieuwe besmettingen naar 47. Landerd kent, van al onze gemeentes, tot nu toe het laagste aantal besmettingen. 

In Den Bosch is het aantal patiënten ook toegenomen, van 117 naar 131. En in Bernheze en Oss is die situatie helaas niet veel anders; ook daar neemt het aantal besmettingen nog steeds toe. In Oss staat de teller nu op 154, een toename van 13 patiënten sinds zaterdag. En Bernheze kent nu 104 inwoners die besmet zijn met het COVID-19-virus; 9 meer dan zaterdag. 

Landelijk zijn er minstens 10.866 mensen met het virus besmet.

Inmiddels zijn er in het hele land 771 mensen aan het virus overleden; zaterdag stond dat aantal nog op 639. Een toename van 132 coronaslachtoffers.