advertentie Banner SNLR.nl

Osse sportvrouw van het jaar blijft in training

Taekwondoka Bodine Schoenmakers uit Dieden doet er alles aan om fit te blijven, voor het geval dat het olympisch kwalificatoernooi doorgaat.

Het toernooi, dat in april gehouden zou worden in Milaan in Italië, is al uitgesteld. De NOS schreef eerder dat Nederland zich gemeld had om de kwalificaties over te nemen. "Vooralsnog staat het voor half mei op de planning, maar ik ben bang dat het nu ook niet meer door zal gaan", zegt Schoenmakers, die in januari werd verkozen tot sportvrouw van het jaar binnen de gemeente Oss.

Het lijkt er ook steeds meer op dat de Olympische Spelen uitgesteld of geschrapt worden. "Voor mij is het nog onduidelijk. Als het helemaal afgeblazen wordt moet ik weer vier jaar aan de bak voor de spelen in 2024."

Schoenmakers rijdt nog iedere dag op en neer naar Amersfoort om daar met haar vriend en coach te trainen. "Krachttraining doe ik wel zoveel mogelijk thuis. Ik heb ook nog een eigen hometrainer en kan buiten fietsen. Opties genoeg."

Sanne van Dijke
Judoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther is ook nog niet zeker van deelname aan de spelen. De judobond moet nog altijd een keuze maken of zij of Kim Polling de aangewezen vrouw is in haar gewichtsklasse. "Een keuze maken heeft niet de prioriteit. Eerst eens kijken wat ze met de spelen gaan doen", vertelt Van Dijke. Ook de judoka blijft in deze coronatijd doen aan kracht- en conditietraining.

Update 13.53: Het IOC heeft inmiddels bekendgemaakt dat de Olympische Spelen in Tokio worden uitgesteld tot maximaal de zomer van 2021.