advertentie Banner SNLR.nl

Teams MHC Oss starten met zege

Zowel de mannen als de vrouwen van MHC Oss, beide actief in de eerste klasse, begonnen aan de tweede seizoenshelft met een overwinning.

De hockeydames wonnen thuis met 5-0 van Venlo, dat op op eigen veld nog met 2-1 te sterk was voor MHC Oss. Jessie Kuijpers opende de score in het eerste kwart, waarna Lynn van Rodijnen de score verdubbelde. Na rust bleef MHC Oss aanvallen en werd de voorsprong door doelpunten van Iza Tulkens, Anouk van Roosmalen en wederom Lynn van Rodijnen uitgebouwd naar 5-0.

Het is niet vreemd dat de Osse dames sterk voor de dag kwamen. Een aantal speelsters waren tijdens de winterstop actief in de zaalcompetitie, waarbij het team zich wist te handhaven in de topklasse. Daarnaast ging het team van trainer Joep van der Coelen naar Marbella voor een trainingskamp.

De hockeymannen hadden het een stuk moeilijker tegen hekkensluiter Leusden, dat met zes punten onderaan staat. MHC Oss kwam in de eerste helft niet tot scoren, maar hier kwam na de rust verandering in. In de eerste minuut na de pauze nam MHC Oss de leiding door een rake strafcorner van Olaf Zonnenberg.

De Ossenaren hielden de kleine voorsprong tot het einde vast en blijven met de overwinning op de eerste plek staan. Volgende week komt nummer vier USHC op bezoek in Oss. Ook de dames spelen dan tegen de nummer vier. Zij spelen uit tegen Best.