Trainer Frans van Erp stopt na dit seizoen bij handballers

Olympia '89/DOS'80 en trainer Frans van Erp gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Van Erp merkt na drie jaar dat het tijd is voor iets nieuws.

We vinden dit allebei het geschikte moment om naar iets nieuws op zoek te gaan

Erik Loeffen, aanvoerder Olympia '89/DOS'80

"Omdat ik de groep niet veel meer kan leren", noemt hijzelf als een van de belangrijkste redenen van zijn vertrek. "Ik had eigenlijk vorig jaar al bedacht om er nog één jaar aan vast te plakken", zegt Van Erp. De spelersgroep wist dat en neemt met een goed gevoel afscheid van zijn trainer. "We vinden dit allebei het geschikte moment om naar iets nieuws op zoek te gaan", zegt aanvoerder Erik Loeffen. 

De groep staat er unaniem achter om het seizoen met Van Erp af te maken. "We wisten dat we het lastig gingen krijgen in de Eredivisie. Maar deze keuze heeft daar absoluut niets mee te maken. We gaan met een super gevoel uit elkaar", aldus Loeffen. De handballers uit Oss en Heesch hebben vijf punten gehaald in de eerste zestien wedstrijden van het seizoen. Er werd twee keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld.

 

Ik had eigenlijk vorig jaar al bedacht om er nog één jaar aan vast te plakken

Frans van Erp, trainer Olympia '89/DOS'80

Jeugdspelers begeleiden
Van Erp had met Olympia '89/DOS'80 drie succesvolle jaren. Afgelopen zomer promoveerde de groep spelers naar het hoogste niveau van Nederland. Dat was voor hem de kers op de taart. De trainer beschikte echter nog niet over de juiste papieren voor de Eredivisie. Olympia kon nog een jaar dispensatie vragen bij de bond, maar dat is nu niet meer nodig. Al met al hoopt Van Erp de cursus binnen een jaar af te ronden. "In principe gaat de cursus de goede kant op. Ik stop er niet mee, want misschien kunnen de papieren me nog helpen, bijvoorbeeld als teammanager." Van Erp schikt zich volgend seizoen weer in zijn oude rol; hij gaat jeugdspelers begeleiden.

Dus gaat Olympia '89/DOS'80 volgend seizoen verder als nieuwe club, met een nieuwe naam en een nieuwe trainer. "En hopelijk nog steeds in de Eredivisie", roept Loeffen daar nog wel even bij.

In Dtv Sport van maandag 27 januari wordt de stand van zaken besproken met betrekking tot de fusie tussen Olympia'89 uit Oss en DOS '80 uit Heesch tot Dynamico. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen