Inloopspreekuur Solidariteitsfonds bij Ruilwinkel

OSS â Solidariteitsfonds Oss hield vandaag voor de tweede keer een inloopspreekuur. Aan de koffietafel bij de Ruilwinkel kunnen mensen die financiële problemen hebben eens per week aanschuiven.
âVorige week dinsdag was de eerste keer, dat was voor iedereen even wennenâ, vertelt Mia Vervoort van het Solidariteitsfonds. 

Meer bekendheidHet fonds helpt mensen met geldproblemen die buiten de gangbare regelgeving vallen. De samenwerking met De Ruilwinkel moet meer bekendheid geven aan het Solidariteitsfonds. âZe kwamen niet spontaan bij ons langs in De Pinksterterpâ, zegt Vervoort die coördinator en penningmeester is van het fonds. âNiemand loopt te koop met zân armoede. Op deze manier, aan de koffietafel bij De Ruilwinkel, proberen we vertrouwen te winnen bij mensen om er toch zelf mee te komen.â Mocht er na dit gesprek behoefte zijn aan een vervolggesprek, dan bezoeken vrijwilligers van het Solidariteitsfonds de mensen thuis.
Dinsdag en donderdagHet spreekuur is de ene week op dinsdagmorgen van tien tot twaalf, de andere op donderdagmiddag van twee tot vier. Het Solidariteitsfonds is speciaal voor mensen die moeten rondkomen van een minimum inkomen en geen reserves hebben. Het fonds krijgt geld van giften van particulieren en bedrijven.
advertentie

Lees ook deze artikelen