Koninklijke Onderscheiding voor Theo Gerritsen

OSS - Theo Gerritsen heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn werk bij onder meer de Wereldwinkel in Oss. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester Wobine Buijs.
Gerritsen viert vandaag zijn 35-jarig jubileum bij de Wereldwinkel. Hij is al jaren actief als vrijwilliger. Nadat hij in Oss kwam wonen, werd hij actief in de Ruwaardparochie. Hij heeft zich onder andere ingezet voor verschillende derde wereld projecten. Als leraar op de technische school heeft hij deze projecten ook geïntroduceerd op verschillende middelbare scholen. Projecten kwamen tijdens verschillende lessen aan bod, hierdoor werden leerlingen vanuit verschillende invalshoeken geïnformeerd. De projecten werden afgesloten met allerlei geldinzamelingsacties. 

Gerritsen is dus ruim 35 jaar actief als vrijwilliger bij de Wereldwinkel, waar hij zich inzet voor eerlijke wereldhandel (Fair Trade). Daarnaast is de heer Gerritsen actief als coördinator van de ruim 30 vrijwilligers die de Wereldwinkel telt en is hij betrokken bij het uitzoeken en aanvullen van het assortiment van de Wereldwinkel.
advertentie

Lees ook deze artikelen