KV DOT viert tienjarig jubileum G-korfbal

OSS - KV DOT startte in april 2008 met aangepast korfballen voor mensen met een beperking. Daarmee wilde de Osse korfballers laten zien dat sporten kan iedereen is. Dit jaar viert de club het tienjarig jubileum van het G-korfbal.
"Ook mensen met een beperking zijn graag betrokken bij een sportvereniging, doen graag mee met activiteiten en willen er graag bij horen", vertelt trainster Anita Manders. "Wie wil dit nou niet, iedereen toch? Bij DOT kan dat, ook met een verstandelijke beperking."

Woensdagavond
Een aantal spelers van het eerste uur trainen nog steeds iedere week op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur op de accommodatie van de Osse korfbalvereniging aan de Macharenseweg. G-korfbal wordt breed gedragen door het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Zo ondersteunen zij de organisatie van toernooien, waar ook DOT regelmatig aan deelneemt. Zelf organiseert DOT ook een jaarlijks terugkerend G-korfbaltoernooi. Dit jaar vindt dit toernooi plaats op 21 april 2018. Precies 10 jaar na de start van het G-korfbal. Ter ere van dit jubileum geeft KNKV-consulent Dolf Nijbroek een clinic van 12.15 tot 13.15 uur. Het volledige toernooi start om 11.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Toegang is gratis. G-korfbal sponsor BlinQ zet op 21 april de spelers nog extra in het zonnetje en zorgt voor een verassing.

Aan het jubileumtoernooi van de Osse korfbalvereniging doen verschillende verenigingen uit de regio mee, DKB (Best), SDO (Veldhoven), Tilburg, Rust Roest (Eindhoven), Keizer Karel (Nijmegen), SCMH (Mariaheide), Swift (Velden), Ready (Roermond) en Geel (België).
advertentie

Lees ook deze artikelen