Man klimt op dak van zijn afgebrande woning in Oss

OSS - De man waarvoor donderdagmiddag hulptroepen paraat stonden bij het Osse gemeentehuis omdat hij had gedreigd zich daar in brand te steken is Arie den Dekker. Hij kwam daar niet opdagen, maar klom donderdagavond op het dak van zijn afgebrande woning aan de Aengelbertlaan in Oss.
Arie den Dekker heeft vanwege bedreigingen aan zijn adres een verbod om nog in Oss te komen. Dat is hem opgelegd door de burgemeester nadat de brand in zijn woning bleek te zijn aangestoken en de politie aanwijzingen had dat iemand het op hem gemunt had. 
Bij die brand kwamen twee honden van de man om het leven. Den Dekker verbleef daarna in een caravan buiten Oss, maar mede omdat hij analfabeet is is die situatie ondraaglijk voor hem.

Met acties als deze wil hij aandacht vragen voor zijn zaak. Elke keer weer wordt hij aangehouden door de politie omdat hij het gebiedsverbod overtreed. Dat was ook donderdagavond het geval.
Nadat hij 's middags bij het Osse gemeentehuis werd opgewacht door hulpdiensten maar daar niet kwam opdagen, klom hij later die avond op het dak van zijn afgebrande woning. In  de tuin stonden pallets in brand die door de brandweer zijn geblust. Het lukte een onderhandelaar om Den Dekker naar beneden te praten, waar hij dus opnieuw werd aangehouden door de politie.
advertentie

Lees ook deze artikelen