Man probeert geldkistjes te stelen bij dansschool Zwijsen in Oss

OSS - Een insluiper heeft zaterdagnacht geprobeerd bij Dansschool Zwijsen aan de Euterpelaan in Oss twee geldkistjes te stelen. Rond 01.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een overval bij de dansschool.
Vier politiewagens rukten uit en gingen in de omgeving op zoek naar een verdachte. Het bleek uiteindelijk niet om een overval te gaan. De man had ook geen wapen bij zich.

Reageert impulsief
Ongeveer een kwartier nadat de laatste gasten van de dansschool waren vertrokken, sloeg de dief toe. De deur was nog niet op slot. Eigenaar Jan Zwijsen was in de zaal en zag een man, met donkere jas en capuchon, met twee geldkistjes de deur uitlopen. Hij dacht niet na, maar sprintte er direct achteraan. "Ik reageerde impulsief en ging er gewoon achteraan. Ze moeten met hun klauwen van mijn spullen afblijven."
Buiten vond een kleine worsteling plaats. De man liet een geldkistje vallen. Het tweede kistje werd door de dief richting Jan Zwijsen gegooid.

'Ik besef het nog niet helemaal'
"Ik vermoed dat de man heeft zitten wachten tot de laatste gasten weg waren", aldus Zwijsen. "Eigenlijk besef ik het nog niet helemaal. Ik heb ook slecht geslapen. Je denkt steeds terug aan wat er is gebeurd.
In de geldkistjes zat weinig geld. In totaal mist Zwijsen zo'n 20 tot 25 euro aan kleingeld. Er is aangifte gedaan, maar nog geen verdachte aangehouden.
advertentie

Lees ook deze artikelen