Meer geld nodig voor toekomstbestendig Dtv Uden

Dtv Uden heeft minstens 100.000 euro van de gemeente nodig om een levensvatbare omroep in Uden neer te zetten. Nu draagt de gemeente jaarlijks 23.000 euro bij. Dat is 'volstrekt ontoereikend', zegt directeur/hoofdredacteur Eric Horvath. "Zonder extra geld gaat Dtv Uden failliet".

Begin vorig jaar werd de oude lokale omroep Skyline overgenomen door Dtv. Die omroep maakte al professionele uitzendingen voor de gemeenten Oss, Bernheze en Den Bosch.

Op dit moment werken er drie professionele journalisten op de redactie en één commerciële man, die geld binnenhaalt via reclames. Zij worden ondersteund door een aantal vrijwilligers. "Om een omroep als Dtv Uden in de lucht te houden heb ik 80.000 tot 100.000 euro nodig. Dat zijn de minimale kosten, nog zonder dat er iemand betaald wordt."

Ter illustratie: De omroepen in Oss, Bernheze en Den Bosch krijgen gezamenlijk zo'n zes ton van hun gemeenten. Daarmee worden ruim twintig professionele krachten betaald.

Horvath heeft nu drie scenario's neergelegd bij de Udense politiek. Afhankelijk van de professionaliteit en omvang van de omroep, vraag hij tussen 100.000 en 200.000 euro.

advertentie

Lees ook deze artikelen