Monopoly spelen met Peperstraat, Jan Cunen en TOP Oss

OSS - Geen Kalverstraat of Neude, maar de Peperstraat, Jan Cunen, TOP Oss, Hoessenbosch en Geffen. Ossenaren kunnen met hun eigen gemeente Monopoly spelen. De spellen zijn bijna allemaal uitverkocht, maar zondag zijn er nog wat te koop.
Het Osse Monopoly is een initiatief van Tafelronde 73. Hiermee ondersteunt het een Indiaas project: Freedom Through Education. Stefan van der Krabben is kartrekker van het spel en lid van de 'Monopoly-commissie': "Met het project worden scholen in India gebouwd. Daar is een groot tekort aan."
Inmiddels zijn er een paar duizend verkocht van het spel. En dus is het volgens Van der Krabben een groot succes. Maar het heeft de nodige voeten in de aarde gehad, volgens hem. "Toen het idee ontstond hebben we gepraat met het bedrijf dat de rechten heeft van Monopoly. Vervolgens liepen we ook tegen zaken als sponsoring aan. En dan moet je nog beslissen wat je erin wil hebben. Dat heeft een jaar of anderhalf geduurd, maar we zijn heel trots op het resultaat."
Aankomende zondag is voor Ossenaren de laatste kans om een spel te kopen. "We staan met kraampjes in het stadscentrum. Zelfs het figuur Mr. Monopoly loopt rond. De verwachting is dat de spellen héél snel gaan."
advertentie

Lees ook deze artikelen