Wethouder opent tijdelijke klaslokalen voor Sancta Maria Mavo

De verbouwing van de Sancta Maria Mavo school is maandagochtend begonnen. Wethouder Ufuk Kâhya opende naast de middelbare school het tijdelijke onderkomen voor de bijna vierhonderd leerlingen.

De school is zestig jaar oud en het werd volgens directeur René van der Thiel na al die jaren tijd voor vernieuwing. Het gebouw moet een stap zetten richting een groene toekomst. Wethouder Kâhya vindt deze ontwikkeling erg belangrijk.

"Op en rond het schoolplein wordt het veel groener. Het gebouw zelf wordt energieneutraler. Dit is de eerste middelbare school in onze gemeente die bijna energieneutraal is. Ook de luchtkwaliteit gaat verbeteren en dat is ontzettend belangrijk als je gecontrentreerd en aandachtig in een klaslokaal wil zitten. Zo is deze school klaar voor de toekomst op duurzaamheid", aldus Kâhya.

Er gaat veel veranderen aan het Bossche gebouw. Zo komt er een extra stuk aan het gebouw vast, er komen twee leerlingenruimte voor scholieren om zelfstandig te werken, in de lokalen komt meer ruimte en de verlichting wordt duurzaam.

Tot het zover is zitten de leerlingen in tijdelijke klaslokalen. Er zijn meerdere blauwe blokkendozen naast de school gezet en voor de lessen kunnen de scholieren daar nu terecht. Toch was het nog even wennen voor de scholieren. "Vanaf vandaag merken de leerlingen meer van de verbouwing. Ze merken vooral dat de route naar de klaslokalen anders wordt en dat ze in andere lokalen zitten. Als de verbouwing voorbij is, zullen ze vooral merken dat het een stuk rustiger is en dat het ruimer is dan dat ze nu gewend zijn" , vertelt directeur Van der Thiel.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar moet de vernieuwde school af zijn.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen