Jongerenambassadeurs vragen aandacht voor woningtekort

Jongerenambassadeurs zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor het woningtekort in Den Bosch.

Het is voor studenten, jongeren en starters steeds moeilijker om een kamer of woning te vinden in de Bossche stad. Jongerenambassadeurs zijn het beu en zijn een petitie gestart om de politiek wakker te schudden.

“We moeten echt iets aan het woningtekort doen en daarom zijn we een petitie gestart. Het is goed als iedereen tekent. Niet alleen de jongeren, maar ook de ouders. Zij zien ook dat hun kinderen er moeite mee hebben om een woning te vinden en langer thuis blijven wonen. We willen met deze actie ook de gemeente wakker schudden. We moeten laten zien dat het een probleem is”, vertelt ambassadeur Jordi Prins. 

De petitie staat al een paar weken open en tot nu toe staat de teller op 735. De actievoerders hopen dat de ondertekeningen oplopen tot de duizend. Volgende week donderdag gaan de ambassadeurs de ondertekeningen aan wethouder Roy Geers aanbieden.

“We verwachten niet meteen dat er nieuwe woningen komen, want dat is niet realistisch. In eerste instantie vinden we het belangrijk dat we ons als jongeren laten horen. Het is aan de wethouder of hij er iets mee gaat doen, maar wij gaan er vanuit dat hij er wel iets mee gaat doen. Anders gaan we gewoon weer door”, zegt Jordi.

Jordi denkt dat het in de toekomst alleen maar moeilijker wordt om een woning te vinden als er nu geen actie wordt ondernomen. “Over enkele jaren hebben we zo’n 3.500 woningen te kort. Juist daarom moeten we gaan regelen dat het niet verder oploopt. De gemeente is ook al wel bezig, maar wij als jongeren vinden dat het sneller mag en moet.”

De petitie kan ondertekend worden op: petities.nl 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen