Directeur sluit deuren Design Museum niet voor herdenking

Design Museum directeur Timo de Rijk is niet van plan om de tentoonstelling Design van het Derde Rijk te sluiten tijdens de Holocaustherdenking zondag in Den Bosch.

Politieke partijen Lokaal Gestemd en Bosch Belang willen de expositie in het museum op zondag 26 januari sluiten voor het publiek. Op deze dag wordt de Holocaust herdacht in Den Bosch en de partijen vinden het niet geschikt als de tentoonstelling over nazi-kunst en propaganda in de buurt van het Bossche Holocaustmonument dan doorgaat.

Timo de Rijk is van mening dat er met deze tentoonstelling juist getoond wordt hoe kwaadaardig het derde rijk was. "We zijn niet voor de nazi's, maar we zijn er tegen en dat kan je in de tentoonstelling te weten komen. Het museum gaat ook om vijf uur dicht. Wanneer de herdenking is, zijn we gewoon dicht."

De gemeente heeft gereageerd op de vragen van Lokaal Gestemd. Zij laten in een reactie weten dat er vorig jaar al gepraat is over de kwestie. Het museum is ook dicht op het moment dat de herdenkingstocht aankomt bij de joodse namenplaquette. 

advertentie

Lees ook deze artikelen