1 April-grap Lulboom in Megen geslaagd; 'we hebben veel plezier gehad'

Een koningslinde in Megen die donderdag gekapt zou worden, staat er nog. Logisch ook, want het ging om een 1 april-grap, uitgehaald door de organisatie van Lulboompop.

De organisatie meldde vorige week dat de koningslinde uit 1937, in Megen bekend als de Lulboom, gekapt moet worden om plaats te maken voor een dijkverhoging. "Onze Lulboom nog wel. De boom waar ons hele festival omheen gebouwd is. De boom is een monument voor vele Megenaren", zei Jules van den Oever van de organisatie van Lulboompop toen.

In feite was het een 1 april-grap en dat hadden niet veel Megenaren door, merkt Van den Oever een paar dagen later. "Ongekend hoeveel lieve reacties we hebben gehad over onze Lulboom. Er werd zelfs een heus spandoek gemaakt om de kapwerkzaamheden te voorkomen!"

Update festival

De organisatie haalde de grap uit om tegelijkertijd aandacht te vragen voor het festival Lulboompop, dat in het weekend van 25 en 26 juni moet plaatsvinden. "Mocht dit uiteindelijk niet lukken dan delen we via deze weg alvast onze alternatieve data 20 en 21 augustus."