advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

10-jarige Jop nieuwe kinderburgemeester: ‘Ik wil wat doen met mijn leven’

De tienjarige Jop uit Nuland is deze week benoemd tot de nieuwe kinderburgemeester. Met een ambtsketting om zijn nek, kunnen de werkzaamheden beginnen.

“Ik denk wel echt dat je het moet kunnen. Als je voor een volle zaal staat, moet je wel iets zeggen”, vertelt Jop. Hij denkt dat hij de geschikte kinderburgemeester is omdat hij goed kan praten en hij is niet bang voor een groot publiek.

Elk jaar wordt er een andere basisschool in de gemeente uitgekozen waar een van de leerlingen kinderburgemeester wordt. Basisschool De Hoogakker in Nuland was deze keer de gelukkige. Jop had zich meteen gemeld als kandidaat. “Mikkers kwam bij ons in de klas en toen vertelde hij over de kinderburgemeester. Ik heb me toen aangemeld omdat ik dacht dat het wel iets voor mij was.”

Jop heeft een heel duidelijk verhaal waarom hij deze taak graag op zich neemt. “Ik wil wat doen met mijn leven. Niet constant op de bank hangen, ik wil gewoon wat gaan doen”, aldus de kinderburgemeester.  

Saleisha Krete was de eerste officiële kinderburgemeester. Ze vond het afgelopen jaar heel erg leuk en ze vindt het jammer dat haar taken erop zitten.