100 kerstdiners bezorgd bij inwoners Maaspoort

100 inwoners van de wijk Maaspoort in Den Bosch zijn woensdag verrast met een bijzonder kerstdiner. Twee dagen lang werd er in sociaal-cultureel centrum De Schans gekookt en werden dozen gevuld met uiteenlopende tapas-hapjes.

Kinderen van Montessorischool Merlijn hadden kleine kunstwerkjes en kaartjes gemaakt als onderdeel van de verrassingsbox. De dozen werden door andere bewoners van de Maaspoort thuisbezorgd bij hun wijkgenoten. Arti Ramman van Farent over het initiatief: “Normaalgesproken regelen we altijd een kerstdiner om gezamenlijk met mensen te eten. Dit jaar kon dat helaas niet en hebben we op deze manier toch geprobeerd iets te doen voor de mensen.”

Steuntje in de rug

De diners zijn bezorgd bij mensen die in deze tijd wel een steuntje in de rug konden gebruiken. “We hebben gekeken naar de mensen in ons eigen netwerk. Maar we hebben ook gezegd: je kunt iedereen er voor aanmelden. Iedereen die je graag een hart onder de riem zou willen steken of die wel eens in het zonnetje gezet zou mogen worden”, zo legt Ramman uit.

Het initiatief werd mogelijk gemaakt door personeel van De Schans en het Buurtteam Maaspoort/Empel en werd gesponsord door supermarkten, een eetcafé en een bedrijf uit de wijk.