advertentie Banner SNLR.nl

10.000 euro nodig voor opknappen kruidentuin Udense Abdij

De kruidentuin van de zusters Birgittinessen bij de abdij in Uden is toe aan een grote opknapbeurt. Voor de renovatie is tienduizend euro nodig en daarom wordt een crowdfundingsactie gestart.

De ruim veertig jaar oude kruidentuin is één van de visitekaartjes van Museum Krona (Museum voor Religieuze Kunst). Na al die jaren moeten er nieuwe kruiden worden bijgeplant, meubilair worden geplaatst en de naambordjes bij de bedden en planten worden vernieuwd. Bovendien wil het museum een tuingids ontwikkelen en een audiotour lanceren met informatie over de belangrijkste onderdelen van de tuin.

Crowdfunding
De ommuurde kruidentuin, die voor iedereen toegankelijk is, omvat vier afdelingen waarin ruim 150 soorten planten staan. Naast de geneeskrachtige planten, zijn er aparte bedden voor keukenkruiden, verfstofplanten en zeldzame inheemse gewassen. Voor de opknapbeurt is tienduizend euro nodig. De helft van dat geld wordt bij elkaar gebracht door middel van crowdfunding. De andere helft wordt gefinancierd door de provincie.